Tervetuloa Kannuskoskelle!

Tervetuloa tutustumaan Kannuskosken kylään; kylän tarinoihin, paikalliseen elämän menoon ja alueen tarjoamiin aktiviteetteihin. Olet sitten kyläläinen, vapaa-ajan asukas tai matkailija, toivomme että näiltä sivuilta löydät etsimäsi.

Kannuskosken kylä sijaitsee kahden kunnan rajalla, Väliväylän varrella. Virallisesti vain Luumäen puoli on Kannuskoskea, Kouvolan puoli Sorsalaa. Kuntien ja samalla Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson raja kulkee Väliväylässä. Toinen puoli virtaa on siis maaseutua, toinen puoli kaupunkia - Väliväylää meloessa eroa tuskin kuitenkaan huomaa...

Me kannuskoskelaiset teemme arkista työtämme navetoissa, pelloilla ja metsissä. Jotkut matkaavat työnsä ääreen lähikaupunkeihin ja -taajamiin, kaunista ja mutkaista tietä. Toiset taas viettävät ansaittuja eläkepäiviä, ovat asuneet täällä koko ikänsä tai palanneet jostain. Meitä on noin pari sataa kannuskoskelaista.

Paljon on heitäkin, jotka kääntävät autonsa nokan kuutostieltä asettuakseen mökeilleen, jonnekin alueen lukuisista järvistä. Ihmisiä tulee myös vuokramökeille lomailemaan tai muuten vaan kylälle käymään.

Väliväylän vesistö halkoo kylää verkkaisina kapeikkoina, paikoin avautuu järviksi tai ryöppyää koskina alaspäin. Nykyisellään virralla melotaan tai kalastetaan, tukinuitto ja Kannuskoski Fabrikin vuorotyö ovat kylän värikästä historiaa. Poissa ovat myös suutarit ja räätälit, sepät ja sällit. Mutta koski kohisee ja mylly jauhaa yhä.

Tervetuloa mukaan! Tervetuloa Kannuskoskelle!