Siirry sisältöön

Retkikohteet Väliväylän varrella

Retkikohteet Väliväylän varrella

Kannuskosken seudulla pääset tutustumaan Väliväylän hienoihin retkikohteisiin.

Kyykosken, Sulunkosken ja Taikinakosken alue on paitsi kalastajien, myös retkeilijöiden mieleen. Väliväylän maisemista ja koskipaikkojen kohinasta pääsee nautiskelemaan helposti myös lasten kanssa.

Väliväylän varrella Kannuskosken seudulla on kolme kaunista, hyvin varusteltua taukopaikkaa, jotka voi yhdistää patikointi- , pyöräily- ja melontaretken aikana. 

Patikointia, lumikenkäilyä, uimista, pyöräilyä

Sulunkosken ja Kyykoskosken välinen matka on n. 1 km, matkalla on pitkospuita, metsäautotietä sekä kapeaa polkua. 

Pitemmän patikkaretken voi tehdä kiertämällä koko Kyykosken ja Taikinakosken välisen alueen ympyräreittiä. Kyykoskella ja Taikinakoskella on sillat, joista Väliväylän pääsee ylittämään. Matkaa tälle reitille tulee n. 10 km. Maastossa ei ole tällä hetkellä tarkkoja opasteita, joten kartta on hyvä ottaa matkaan mukaan.

Uimaan pääsee helpoiten Sulunkosken tasaiselta kalliolta. Varo kuitenkin kallioiden liukkautta ja huomio, että vesi on virtaavaa. Osaathan siis uida kunnolla.

Sulunkosken laavun läheisyydessä olevalle parkkipaikalle pääsee henkilöautolla sulan maan aikaan. Toisesta suunnasta Kyykosken tavoittaa ajamalla Vainosen kylän läpi. Huomiothan, että tie päättyy yksityisalueelle, joten jätä autosi parkkeeramiselle tarkoitetulle levennykselle ja vältä piha-aluelle menemistä.

Luontobongareille

Haukka, pöllö, kotka, kettu, jänis, hirvi, majava ja saukko - näihin eläimiin tai ainakin näiden eläinten jättämiin jälkiin voit törmätä retkelläsi. Myös vesilintujen kirjo on runsas  - tunnistatko telkkäpariskunnan, tavin, koskikaran, kalasääsken taikka sinisorsan? Ota siis halutessasi lintukirja ja kiikarit matkaan mukaan.

Näin pääset Kyykoskelle

Autolla Kannuskoskentieltä (14670) käänny etelään Kyykosken metsätielle, jota seuraat pysyen oikealla kunnes tie loppuu Sulunkosken taukopaikan parkkialueelle. Täältä seuraa polkua itään n. 500m, niin tulet pienelle sillalle. Ylitä se ja jatka 300m Kyykosken taukopaikalle.
Koordinaatit WGS84 60.95401 27.16078

Taukopaikan varustuksiin kuuluvat tulisija, savustuspönttö, taukokatos, hirsipöytä, kompostoiva WC ja puuliiteri. Sulunkoski tarjoaa puitteet isommankin porukan tapaamiselle, vaikka kalastuksen merkeissä.

Näin pääset Sulunkoskelle

Autolla pääsee perille asti. Kannuskoskentieltä (14670) seuraa viittaa Kyykoskentie. Aja varoen metsätietä aina parkkipaikalle asti. Kyykosken metsätietä ei pidetä auki talvella.

Koordinaatit WGS84  60.95355 27.152195

Näin pääset Taikinakoskelle

Väliväylän melontareittiä myöden tai autolla Kannuskoskentieltä. Hangaslahdentien risteyksen paikkeilla on levike ja polku alas jokivarteen. Taikinakoski sijaitsee lähellä maantietä, joten sinne on helppo mennä, vaikkei patikointi niin kiinnostaisikaan.

Koordinaatit: WGS84 60.96488 27.12289

Kyykosken varustus

Kyykosken taukopaikalla on yöpymiseen tai lämmittelyyn soveltuva kota tulisijoineen, ulkotulisija, hirsinen pöytäryhmä, kompostoiva wc ja puuliiteri.

Sulunkosken varustus

Taukopaikan varustuksiin kuuluvat tulisija, savustuspönttö, taukokatos, hirsipöytä, kompostoiva WC ja puuliiteri. Sulunkoski tarjoaa puitteet isommankin porukan tapaamiselle, vaikka kalastuksen merkeissä.

Taikinakosken varustus

Paikan varustukseen kuuluvat taukokatos, tulisija, laituri, kompostoiva wc ja polttopuukatos.

Melojat - katse kallioseinämiin!

Melojien kannattaa myös erityisesti huomioida joesta kohoavista kallioseinämissä esiintyvät kivikautiset maalaukset.

Muistathan noudattaa ympäriystävällistä retkeilyä ja jokamiehenvelvollisuuksia

  • Vie kaikki tuomasi roskat ja jätteet mennessäsi
  • Jätä alue siistiksi lähtiessäsi
  • Älä riko, äläkä mellakoi 
  • Nauti luonnosta ja raittiista ilmasta täysin siemauksin ja suo se myös kanssakulkijoille

Lisätietoja alueesta ja muista Kouvolan seudun retkeilykohteista löydät osoitteesta kyvi.fi.